söndag 8 maj 2011

Klubbpionjärer i liten skala.

Jag kommer ihåg när...


  Jag och Daniel Lundin skulle hyra cafeterian för ett födelsedagsdisco. Eftersom vi älskade elektronisk musik och producerade egen trance så blev temat "Raveparty!" Vi skulle spela några av våra egna låtar sen hade vi en dj som skulle spela trance. När vi skulle göra "plancher", Fotostatkopierade A3, så associerade vi fritt kring ordet "techno". Eftersom datorvetenskapen befann sig på stenåldern på den tiden så klippte vi ut nån fabriksbyggnad, en skiftnyckel och en skruvmejsel som skruvade en skruv.

  Kort därefter blev vi raskt inkallade till rektorn som meddelade att vi inte skulle få hyra cafeterian. Detta var 93-94 nån gång. "Docklands" hade blivit känt för att det florerade mänder med droger där. "Raveparty" var långt ifrån rumsrent, men aldrig i vår vildaste fantasi hade vi kunnat drömma om att några lärare skulle tro att att skruvmejseln representerade en spruta och nål, ännu mindre hade vi trott att dom skulle dra in facket. Vi ansågs som spridare av drogpropaganda. Daniel skulle fylla 18 (det var hans födelsedagsdisco) och jag hade nog redan fyllt 20. Vi var väldigt oskyldiga och kanske lite naiva på det området. Så vi hade inte den blekaste tanke på nått i drogväg.


   Rektorn och Studierektorn försökte medlade mellan oss och lärarna/facket (All heder åt rektorsgubbarna). Vi försökte med nya plancher utan bilder, bara text, sen bytte vi namn från "Raveparty" till "Technoparty" men det var tvärkört ändå. Det hela slutade i alla fall med att vi arrangerade några fester med gymnasieanknytning i en lokal på industriområdet bakom gymnasiet. Kommer inte ihåg vad det heter. Låg ganska nära El-Tele och fordonslinjerna. Blev en luciavaka och en nyårsfest. Klubben kallade vi för "Fabrique".

  Till slut fick vi vårt "Raveparty". 1996 arrangerade vi Hudiks första Raveparty "Space Bubbles" på Håstaholmen. Vi hyrde en stor och riktigt skitig industrilokal brevid gymet på Håstaholmen, monterade in ett fett ljud och ljussystem från Stockholm och släppte lös 3 djs och 3 liveakter.
Bl.a Bleeping Society, D-Fine, Neon Black, Dj Turtle och Dj BlueDot (Docklands).  En sann upplevelse!

/Joakim Eliasson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar